Összetevők

A természet és tudomány pont jó keveredése

A Barnängen skandináv ihletésű összetevői a svéd tájképet, fényeket, tengert és az erdőket idézik, ezek egyedülálló oázist hoznak létre a ritka és változatos növények, gyógynövények és tápláló összetevők számára, melyeket a svédek évszázadok óta bizalommal használnak.

Ennek eredményeképp, a skandináv vadgyümölcsök, úgy, mint a Törpemálna, az ikonikus Nyírfavirág és Bodzavirág egybeolvadtak a Barnängen Testápoló termékeivel, és egyveleget alkotnak a tudományosan kifejlesztett bőrápolási formulákkal, például a jellegzetes a Cold Cream-mel, ami egy ősi szépség recept alapján készül, ismert hatása között szerepel a bőrvédelem a kiszáradástól és irritációktól.

Svéd ihletésű alapanyagok

 

A svédek természethez fűződő kötődése nagyon erős, ez még a városi környezetben élő svédek számára is meghatározó. Mivel a természet átélése egy nagyon fontos eleme a skandináv életérzésnek, így úgy határoztunk, hogy ezt mindegyik termékünkben bemutatjuk a jól ismert összetevők által.

 

 

Északi Pamut

Északi Pamut

 

Az északi pamut Svédország távoli északi részén honos.  Annak érdekében, hogy túlélje az extrém időjárási körülményeket, az aktív összetevőit szintetizálja, mint például a cukrot, polifenolt és ásványi anyagokat, melyek megóvják a növényt és fokozzák az ellenálló képességét az elemekkel szemben. Az északi pamut ezen kedvező védekező tulajdonsága miatt lett beépítve a regeneráló kézkrém formulába.

Vadrózya-olaj

Vadrózsa-olaj

 

A tengerpart melletti svéd mezőkön találhatók, ezek a gyengéd és illatos virágok. Az első fagyok után szedik őket, majd kiszárítják. Ezeket a vadrózsákat a tradicionális svéd „Nyponsoppa” leveshez is felhasználják. Kitűnő A, C, D és E vitaminforrás és telis-tele van antioxidánsokkal.

Törpemálna

Törpemálna

 

Svédország több ezer bogyós gyümölcs hazája, olyanoké, amelyekről talán még nem is hallott. Lappföld kedvenc vad gyümölcse a Törpemálna, amely csupán egy a több ezer bogyós gyümölcs közül. Ez a ritka vad gyümölcs elsősorban az Északi-sarkvidék környezetében és az északi féltekén lévő boreális erdőkben nő. A korlátozott hozzáférhetősége és a betakarítás korlátozott időszaka miatt, ez a legféltettebb és legritkább bogyós gyümölcs az egész világon. Hidratáló tulajdonságának köszönhetően, egy ideális összetevő a bőrápolásban.

Zab

Zab

 

A zab a mérsékelt éghajlaton termesztett, így alacsonyabb nyári meleget igényel, és jobban elviseli a nagyobb esőzéseket. Svédország természetes lagom-ja tökéletes helyszínt nyújt a legjobb minőségű zab termesztéséhez. Manapság, a zab jól ismert természetes védőképességéről, így védve meg a bőrt a kiszáradástól.

Bodzavirág

Bodzavirág

 

A bodza egy magas cserje, ami nyár elején virágzik kisebb és krémes- fehéres virágokat, amelyek nagyobb fürtökben nőnek. Finom és lenyűgöző illatával a Bodzavirág a svédek Szent Iván-éj ünnepének központi szereplője lett. Használják asztal dekoráláshoz vagy akár kellemes frissítőként, svédül: “Fläderblomssaft”. A polifenolokban gazdag bodzavirágot kozmetikai krémekben és bőrfrissítőkben is használják a nyugtató és lágyító tulajdonsága miatt.

Nyírfavirág

Nyírfavirág

 

A nyírfavirág széles körben elterjedt az Északi féltekén- az ezüst nyírfavirággal együtt-, ami svédül Ornäsbjörk- Svédország nemzeti fája. Éveken keresztül, a nyírfavirág leveleit és kivonatait Svédországban gyógyászati és szépségápolási célokra használták. A megújulás szimbólumaként a nyírfalevél tonizáló, lágyító és tisztító tulajdonságokkal rendelkezik.

Tengeri Só

Tengeri Só

 

Télen a legvakmerőbb svédek “Bada Isvak”-on vesznek részt, ami annyit tesz “Fürdő egy jég gödörben”. A skandináv országokban, ez a hagyomány úgy szól, hogy először egy lyukat vájsz a jégbe és utána megmerülsz egy pillanatra a jéghideg és sós vízben. A víz hidegsége és a só re-mineralizáló hatása keveredik, így hozván létre ezt az egészséges Skandináv Szertartást.

Növényi Olajok

Növényi Olajok

 

Szent Iván-éj a svédek legkedveltebb ünnepe. Az emberek a nyár eljövetelét ünneplik családjukkal és barátaikkal közösen. A Szent Iván-éj legikonikusabb eleme a virágkorona. Hét jellegzetes svéd virág kombinációja. A babona szerint a hét virágot hét különböző kertből kell összegyűjteni majd betenni a párna alá. Így éjszaka, álmában felfedi kilétét a jövőbeli szerelme.

Fekete Áfonya

Fekete Áfonya

 

Svédország északi erdeiben nagyon sok vad fekete áfonya található, melyek többek, mint csak finom nyári csemegék. Ha nem gyümölcslevekhez, lekvárokhoz, vagy sütikhez használják őket, mint például a híres svéd „Blåbärspaj” fekete áfonya pite, akkor a sarkvidék szupergyümölcseként tekintenek rá, melyek a hibátlan szépséget nyújtják. A fekete áfonyák tápanyagokban, antioxidánsokban és flavonoidokban gazdagok, mely miatt a szuper-gyümölcs  elnevezést kiérdemelte.

Búzavirág

Búzavirág

 

A Búzavirágok csodálatosak, gyengéd vadvirágok, melyek május és július között virágoznak és virágba borítják Östergotlandot, mely egy tradicionális svéd tartomány. Ősi kedvencként ismert, kisebb hegekkel csodát művelnek. Vérzéscsillapítóként, összezárja a pórusokat, gyengéden szárítja a bőrt és szabályozza a faggyútermelést. Végül, nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású, mely nyugtatja csökkenti a piros foltokat az érzékeny bőrön.

Ma már nem csak Östergotland, de a Mi kedvencünk is!

Margaréta

Margaréta

 

A Margaréta aranyló fénye mindig végig ragyog Skäne vidékén, 1909 óta pedig a hely hivatalos virágaként tartják számon. Közismert aranyló ragyogásáról, így nem csoda, hogy a Margaréta arról is ismert, hogy élénkíti a bőrtónust, csökkenti antioxidánsok és a hámlasztó savak magas koncentrációját.

Vadszeder

Vadszeder

 

Svéd erdők és mezők bővelkednek az ínycsiklandozó szederben. Ezeknek a kis ékszereknek a része a Sarkvidéki Szeder is, a svéd Akerbär hivatalos növénye és az észak-svédországi Norrbotton tartományban található. A rózsaszínes bogyósgyümölcs finomság antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, amely egy igazi „szépség-túlélő”, hiszen a kemény és hosszú svéd telet is átvészeli.